У 10 областях запрацюють муніципальні центри відновлення

За підтримки Програми USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») в рамках ініціативи «Забезпечення функціонування Муніципального центру відновлення Асоціації міст України» у найбільшпостраждалих через росію областях відкривають Муніципальний центр відновлення, повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Муніципальний центр відновлення працюватиме на всій території України з акцентом на 10 наступних областях: Дніпропетровська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська та Чернігівська.

«В рамках співпраці з Центрами, заплановані навчання та обмін практиками для посадовців органів місцевого самоврядування», — ідеться у повідомленні.

Мета проєкту сприяти в консультативній та методологічній підтримці територіальним громадам з питань відновлення, зокрема через розробку стратегічних документів з відновлення, підготовку локальних нормативних актів, пошук фінансування та сприяння співпраці з партнерами, в тому числі міжнародними.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.