В Україні запровадили нові будівельні норми для укриття

В Україні набули чинності нові норми щодо укриттів — ДБН В.2.2-5:2023. Відтепер вони діляться на споруди цивільного захисту — сховища та протирадіаційні укриття, а також на споруди подвійного призначення — СПП із захисними властивостями сховищ та СПП із захисними властивостями протирадіаційних укриттів.

Про це повідомляє Децентралізація.

«Введено й час належного перебування в укритті, а також норми щодо обов’язкових приміщень, які мають там бути. Отже, громадам необхідно забезпечити укриття для належного перебування у ньому впродовж 48 годин речами, водою, продуктами тощо», — зазначає  Максим Ткач, керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою».

Ще з новацій — додаткові вимоги до захисних споруд у закладах охорони здоров’я та закладах освіти. Наприклад, заклади медицини мають облаштувати в укритті приміщення з ліжками інтенсивної терапії, відділення невідкладної допомоги та під операційну. Також, закладам медичної сфери необхідно облаштувати в укриті пологові зали та приміщення перебування пацієнтів, які потребують дотримання ліжкового режиму.

Ознайомитись з деталями нових будівельних норм можна за посиланням.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.