Переселенець отримав 100 тис грн на відновлення пасіки

У межах конкурсу бізнес-ідей «Роби своє» переселенець з Луганщини Михайло Гребеннік отримав 100 тисяч гривень на проєкт «Своя пасіка». За ці кошти купив пристрій для кремування меду. 

Про це повідомляє МХП-Зернопродукт.

Починаючи з 1880 року, бджолярством займався пращур Михайла Тихон Гребеннік, і ця традиція передавалася від покоління в покоління. 

«Я виріс на пасіці, тому маю особливу любов до бджіл. Коли я виїжджав зі свого міста, моє серце боліло через те, що мені довелося залишити бджіл. Зараз я відновлюю родинне господарство на Вінниччині, та вже маю 100 бджолосімей української степової породи», — каже Михайло.

Нещодавно чоловік виграв у конкурсі міні-грантів на суму 100 тисяч гривень, які витратив на обладнання для виробництва крем-меду. Він фасує цей продукт та успішно продає його через інтернет.

У Вінницьку область Михайло Гребеннік з Сєвєродонецька переїхав у лютому 2022 року. Окупанти знищили його квартиру та сімейну пасіку, яка була найбільшою на Луганщині. Зараз чоловік зосередився на відновленні свого родинного бізнесу. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.