Село Ясна Поляна стало безлюдне — останні жителі евакуювались

Останні жителі села Ясна Поляна, що на півночі Чернігівщини, родина Синєгубів покинули село. Тепер воно безлюдне. Там залишили напівзруйнований дім і два з половиною гектари землі. 

У жовтні подружжя переїхало вглиб Новгород-Сіверської громади. 

Про це стало відомо з сюжету Суспільного.

Село Ясна Поляна розташоване на самому  кордоні з росією. Постійна небезпека від обстрілів змусила родину покинути рідне житло, де прожили все своє життя.

У село Комань Ірина Синєгуб з чоловіком переселились у жовтні, у будинок її сестри. Зв Ясної Поляни з собою забрали всіх котів і собак. А от більшість худоби, щоб переїхати, довелось продати.

«Дві корови ми продали, двох биків. Перевезли гусей, індиків, курей. Ну, головне, собак всіх вивезли — вісім. Вісім котів вивезли. Що робити. Шкода. Я ж їх там не кину. Також забрали з собою молоду кобилу. Ще двох коней разом з коровами та биками довелось продати на місці», — каже Ірина Синєгуб.

З невеликого господарського стада вціліла і корова Білка. Скоро вона має вперше отелитися.

Попри постійні обстріли, виїжджати з Ясної Поляни Володимир не хотів. Там він прожив 68 років свого життя. Не хотів лишати два з половиною гектари землі, дім і господарство. Тому, каже, тримався до останнього. Після того, як Синєгуби виїхали, Ясна Поляна стала безлюдним селом.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.