Інсайдери оприлюднили імена організаторів крадіжок українського зерна із окупованого Запоріжжя

Уродженець села Єлизаветівка Бердянського району, що на Запоріжжі, Володимир Алєксєєв під час окупації регіону російською армією став організатором викрадення зерна у фермерів.

Разом зі своєю напарницею Наталією Сосновською вони створили «контору», через яку вже нібито офіційно вивозили крадене зерно до тимчасово окупованого Криму.

Про це у своєму Телеграм-каналі повідомила команда OSINT Бджоли.

У березні 2022 року з власної ініціативи Алєксєєв встановив контакт зі співробітниками фсб та з їхньої подачі організував викрадення та вивезення зерна до окупованого Криму.

«Ця особа залучала робітників місцевих фермерів, які за певну плату, а інколи і за обіцянку подальшого кар’єрного росту, наводили на місця зберігання зерна та аграрної техніки. Алєксєєв також за особистим завданням «чекістів» шукав інформацію щодо позашляховиків фермерів, які в подальшому «націоналізовувались» особами у балаклавах та з автоматами», — ідеться  у повідомленні.

Після успішного викрадення врожаю минулого року та організації на окупованій території Запорізької області Алєксєєв разом із Сосновською організували на території захопленого ТОВ «Аскет Шиппінг» у морському порту м. Бердянськ та у приміщеннях «Азовського кабельного заводу» структурний підрозділ №2 Бердянської філії «Государственного унитарного предприятия «ГОСУДАРСТВЕННЫЙ ЗЕРНОВОЙ ОПЕРАТОР». Директором якого став той же Володимир Алєксєєв.

«Так, Алексєєв В.С. та ветеринарка Сосновська Н.М. продовжили свою злочинну діяльність з викрадення українського зерна, але вже не як звичайні рейдери, а як офіційно зареєстровані колаборанти-підприємці, які скуповують за безцінь продукцію фермерів та реалізовують її через новостворену окупаційну організацію», — додали експерти. 

Також повідомляється, Володимир, заручившись підтримкою «чекістів», налагодив безперешкодний канал отримання «пропусків» для вивезення до Криму бердянських зерновозів, які віджав не без підтримки осіб в балаклавах.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.