Пирятинська громада планує будівництво овочепереробного цеху

Пирятинська громада, що на Полтавщині, виграла грант на міні-цех і планує протягом року переробити до 10 тонн свіжих овочів, ягід та фруктів. Також планується виготовити 15 нових видів продукції, зокрема пастилу, фріпси, цукати, сублімовані фрукти та порошок з них.

Про це повідомляє Пирятинська громада на сторінці в Фейсбук.

«Проєкт Пирятинської громади набрав найвищу кількість балів серед відібраних 8 громад (усього подавали заявки 80 громад) та вирізняється високою інтеграцією у вже сформований багатьма фермерами, підприємцями, домогосподарствами бізнес-процес, який доповнюється заходами проєкту ЄС, що другий рік реалізується в громаді», — наголосив Артем Біденко, керівник ініціативи «Сади Перемоги» проєкту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe).  

Пирятинська громада провела зустріч між керівництвом громади, партнерами проєкту, представниками ініціативи «Сади Перемоги» та локального аграрного бізнесу. 

Закликають місцевих підприємців долучитися до реалізації ідеї для розширення масштабів виробництва та підвищення готовності громади до життя в умовах війни.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.