В Рівному будується дитсадок у вигляді бджолиних сот

Зведення дошкільного навчального закладу у місті Рівне продовжується. Цей об’єкт будується за формою бджолиних сот та входить до Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

«Це сучасний заклад, де мають бути дотримані норми безбар’єрності. Ми очікуємо, що роботи завершаться вже цієї зими. Сподіваємось, що органи місцевого самоврядування будуть брати його за приклад. Тож дошкільні заклади у вигляді сот зможуть з’явитися у кожному регіоні», — зазначив заступник Міністра.

Планується, що підлога будівлі буде оснащена підігрівом. Також у садку вже встановили панорамні вікна та завершили прокладання зовнішніх мереж. 

«Найближчим часом у закладі встановлять сонячні батареї та почнуть зовнішні опоряджувальні роботи. Будівельні роботи відбуваються коштом Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету», — йдеться в повідомленні. 

В Україні перші три дошкільні заклади у вигляді сот реалізували на Дніпропетровщині — у місті Підгороднє, селі Романкове та селищі Іларіонове. Кожен з них розрахований на 115 навчальних місць.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.