Аграріям Кіровоградщини виплатять грошову компенсацію за утримання худоби

На Кіровоградщині затвердили основні напрямки і суми державної фінансової підтримки у 2024 році. Зокрема, прийнято рішення про виплати 4 тисячі гривень на один гектар, 7 тисяч гривень на одну корову та по 2 тисячі на одну голову кіз та овець.

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА. 

Загалом погоджено виділити на 2024 рік 796,0 млн грн для безповоротної допомоги виробникам, які мають у власності чи користуванні до 120 га, утримують до 100 корів, до 500 племінних кіз або овець.

Також в рамках урядової програми «єРобота» затвержено 1 370,0 млн грн. В тому числі гранти на безповоротній основі для створення або розвитку тепличного господарства, садівництва, ягідництва, виноградарства для започаткування/розвитку бізнесу та на ветеранський компонент «Грант для ветеранів».

«Буде виплачена підтримка сільськогосподарських товаровиробників та організацій водокористувачів, які використовують меліоровані землі. На ці 2 напрямки в Держбюджеті передбачено 205,0 млн. грн»,  — повідомили в департменті.

До програми підтримки включили 80 млн грн на безвідсоткові кредити фермерським господарствам через Український державний фонд підтримки фермерських господарств. 

Департаментом також погоджено виділити один  млн грн на часткову компенсацію сільгосптоваровиробникам вартості техніки та обладнання вітчизняного виробництва у розмірі 25 відсотків. 

Раніше Zemliak.com повідомляв, розпочав роботу Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві. Діяльність установи спрямована на підтримку дрібних, малих та середніх фермерів, які обробляють землю до 500 га. Це новий інструмент, що гарантує банку, у разі форсмажорних обставин, повернення частини кредитних коштів, отриманих фермером.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.