Для боротьби з бур'янами городникам краще обрати системні гербіциди

Основними помічниками для дачників є гербіциди — спеціальні речовини, що не дозволяють бур'янам «душити» корисні культури. 

Логічно припустити, що системні гербіциди найбільш ефективні, оскільки повністю пригнічують небажану рослинність, включаючи наземну та кореневу його частини. Як варіант використовують препарат Антисапа, пише Zemliak.com.

Гербіциди допомагають заощадити величезну кількість часу і коштів, підвищити врожайність плодових культур без шкоди для їх якості, а також скоротити до можливого мінімуму роботи по прополюванні.

«Звичайні бур'яни знижують врожайність на 10-15%, і це якщо не брати до уваги шкідників — комах, птахів, гризунів. В результаті ціни на продукти ростуть, знижується ефективність фінансових і тимчасових витрат на полив, добриво і т.д. Простіше кажучи, бур'яни зводять нанівець всі спроби підвищити врожайність і якість плодів», — кажуть експерти.

Оскільки ринок пестицидів пропонує величезну кількість гербіцидів від бур'янів, класифікувати їх досить складно. Так по спектру дії вони бувають виборчі і суцільні.

Виборчі використовують для обробки окремо взятих культур, наприклад, тільки картоплі або тільки буряка. Основним завданням гербіцидів вибіркової дії є не нашкодити корисної культурі, а знищити лише бур'ян.

Хімікати суцільного впливу володіють більшою потужністю і призначені для повної ліквідації рослинного покриву. Такі гербіциди застосовують не тільки в сільському господарстві, але також в промисловості, наприклад, якщо треба очистити від рослинності ж / д шляху або будівельний майданчик.

Гербіциди, потрапляючи в рослину, можуть переміщатися різними способами. Виходячи з цього, виділяють контактні і системні препарати. Контактні «працюють» тільки в тих то

(с) Тетяна Кунденко, Zemliak.com, 2024

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.