Жителі прикордонних сіл Чернігівщини залишаються заради господарства

Практично у всіх населених пунктах прикороддня Чернігівщини, населення зменшилося на 30-40%. Але там продовжують жити понад 3 200 людей.

За словами Сергія Болдирева, директор департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА, одна з причин затримки ухвалення рішення щодо евакуації — це майно.

Про це стало відомо від Суспільного.

Як повідомляється, люди з сільської місцевості не бажають жити десь у гуртожитках, адже вони звикли жити на землі. Тому люди звертаються з проханням знайти будинок, який можна орендувати з перспективою викупу, або одразу викупити, якщо є така можливість.

«Автобуси готові перевозити людей, однак для того, щоб перевезти меблі та свійську худобу, яка є майже в усіх, вони не розраховані»,  — каже посадовець.

Крім того, багато хто має чималі земельні ділянки, деякі вже посадили городину. Це також затримує людей на місці попри небезпеку.

Повідомляється, людей евакуюють з 17 населених пунктів Семенівської та Новгород-Сіверської громад. І, якщо з початку року майже дві тисячі людей покинули прикордоння, то тільки за перші дні травня виїхали 840 людей, з них 180 дітей.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.