Фермер з Бахмута пішки рятував стадо корів

Фермер з Бахмута Павло, під обстрілами доглядав своїх 9 корів. До останнього дня під обстрілами продовжував розвозити місцевим молоко. 

Та у середині вересня все ж пішов з Бахмута до Богданівки. Пішки п’ять годин вів своє стадо.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

Павло згадує, в Богданівці не було умов та можливості утримувати стадо.

«Сарай там є, такий невеличкий. Хоч дійних корів можна загнати, а вони стадні. В сарай заходиш — а вона розвертається. Що таке пів тонни? Вона двері винесе разом з луткою. І я просто бачу, нема ніяких перспектив для розвитку. Я їх здав. Дуже мені прикро. Соромно дуже перед коровами. Я плакав», — згадує фермер.

Останні п'ять років Павло весь час приділяв своєму стаду — влітку 2022-го у нього було дев’ять голів.

«На обідній дійці вишли доїть. Щось прилетіло, засвистіло, прилетіло, гупнуло. Дою далі. Додому вертаємося, а там — осколки, все побите, велосипед, машина, кури побиті. Курей зібрав у відро граблями, похоронив під деревом. Корови спасли», — розповідає Павло.

Павло каже, якби не корови, лишався у місті й досі. 

«Приклад вихованості моїх корів, що вони 12 км шли за мною. Я сам їх вів. Це не просто так. Якась би дурна невихована корова, пре й очі отакі, а тут раз і пішли», — каже чоловік.

У жовтні чоловік переїхав до Дніпра. Зараз Павло працює в садовому центрі. Та мріє повернутись до Бахмута й улюбленої справи.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.