Переселенці з Луганщини створили грибну ферму на Хмельниччині

На Хмельниччині, переселенці побудували грибну ферму та зібрали вже перший врожай.

Про це повідомила Луганська ОВА.

Коли ферма запрацює на повну потужність, обслуговувати її будуть переселенці з Луганщини та інших регіонів України, які проживають у хостелі у селі Ружичанка. 

«Першу зібрану партію продали місцевим мешканцям по ціні, майже втричі нижчій за ті, що встановлені у торговельних мережах, – тобто по 50 гривень за кілограм»,  — зазначив менеджер проєкту Олександр Гулевський.

Але й за таких умов витрати на субстрат з міцелієм для їх вирощування окупилися. Наступні три збори складуть чистий прибуток для власників ВПО-хабу.

Усе обладнання приміщення (камери) для вирощування грибів — стелажі, контейнери з субстратом та міцелієм, системи контролю стану повітря, його кондиціонування та вентиляції — отримані в якості міжнародної технічної від Програми Розвитку ООН в рамках проєкту «Підтримка ЄС для Сходу України — відновлення, зміцнення миру та врядування».

Передбачається, що у подальшому ці потужності грибної ферми стануть базою з підготовки співробітників для подібних виробництв в Україні та закордоном.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.