На Вінниччині запрацювала модульна ферма равликів

На базі Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН на Вінниччині створили Центр аграрної науково-просвітницької діяльності «АгроКемпа». 

Тут вже запрацювала нова модульна ферма, де вирощують равликів та побудували овочеву теплицю на 500 кв.м.

Про це розповів Андрій Очеретний, заступник міського голови Вінницької міської ради.

За задумом, в «АгроКемпа» облаштовують модульні ферми, де в планах вирощування диких та свійських тварин, птахів та виготовлення кормів та органічних добрив, розвиток бджолярства, садівництва та овочівництва.

«На сьогодні тут вже дозрівають перші томати, перець та баштанні. Їх вирощують у сучасній теплиці на 500 кв. м — з крапельним поливом та регуляцією температури. В роботі використовують органічні субстрати та добрива», — пише видання.

Крім овочів, тут живуть равлики. Щодня вони споживають близько тонни комбікорму. Їх вже готують на експорт в Іспанію, Францію та Литву.

Навесні цього року будівельна техніка готувала ділянку, де розміститься пасіка на 100 вуликів різного типу. Закладений в «АгроКемпі» й сад на 5 гектарів, де вже висаджують волоські горіхи. В майбутньому на цій територій будуть також обробляти виноградники. Таким чином цей комплекс буде не лише економічно доцільним, а ще й використовуватиметься з рекреаційною та туристичною метою.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.