Агрофірма з Сумщини збільшила надої за рахунок власних кормів

На Сумщині фермерське господарство «Озон» запустило цех з виробництва корму для власної худоби. За час роботи цеху (а це кінець 2023 року) і підбірці раціону ферма вийшла на надої 27 л/день молока від однієї корови.

Про це пише Kurkul.com.

Про власну комбікормову установку в ФГ «Озон» мріяли 5 років. Постачання обладнання було законтрактоване на березень 2022 року. Але почалось повномасштабне вторгнення, Чернігівщина, Сумщина була в окупації, що унеможливило доставку обладнання. 

Після деокупації, представник компанії «Сій Добро» приїхав на господарство восени 2022 року, підібрав відповідне обладнання і вже наступної зими установка запрацювала на господарстві.

«Приміщення для цеху з виробництва кормів будували з нуля за 5 місяців. Розмір — 12 м на 60 м, разом зі складським приміщенням. Монтаж обладнання Buschhoff відбувся дуже швидко — буквально за 1,5 місяця. Ми обрали комбікормову установку потужністю 2 т/год та гранулятора — до 1 т/год. Це мінімальна потужність, але нам більшої й не потрібно», — розповів Олексій Дзюба, засновник Озон.

Для виробництва комбікорму в ФГ «Озон» використовують в основному зерно власного виробництва, докуповують тільки шрот соняшника, соєву макуху, премікси та кормові добавки. Раціон для корів розробляє спеціалізована компанія. 

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.