На Львівщині ферма Мукко найбільша серед виробників повного циклу

У селі Угерсько на Львівщині розташована ферма Мукко — найбільше в регіоні підприємство повного циклу, яке утримує 1,5 тис. голів кіз, у тому числі альпійської породи. 

Засновник — Назар Кміть, у минулому професійний футболіст.

Про це каже Тетяна Гетьман, директор Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Коли стан здоров'я заборонив займатись футболом, Назар Кміть почав реалізацію власної ідеї — розведення кіз.

Мукко — це козяча й коров’яча ферми, молокопереробний завод і сироварня, де варять сири, проводять екскурсії та дегустації. 

«Підприємство займає майже 2% національного ринку сирів із щорічним  обсягом виробництва до 1 тис. тонн. Унікальність смаків, постійне оновлення асортименту молочних продуктів та індивідуальний підхід до кожної категорії клієнтів дозволяють підприємству укріплювати позиції на ринку попри зростаючий тиск з боку імпорту»,  — коментує Тетяна Гетьман. 

Еко ферма знаходиться в екологічно чистому регіоні Прикарпаття, поблизу курортів Моршин та Трускавець. Тут готують сир по-домашньому смачним і зберегли його природну цінність. На власній фермі вирощують кіз альпійської породи та голштинську породу корів. 

Сьогодні «Мукко» — підприємство повного циклу. На 10 га землі тут розташована козина ферма. Поруч із нею — молокопереробний завод, здатний переробити до 30 тонн молока за добу. 

Українські сири визнані одними з кращих у світі на міжнародному конкурсі в Норвегії. Серед переможців — молочна ферма Прикарпаття «Мукко», яка за свою продукцію отримала срібло.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.