На Київщині запрацює перший в Україні Фермерський парк

Науковці зі Львова працюють над державним проектом «Фермерські парки», в межах якого на Київщині заклали перший в Україні світоглядний парк-лабораторію.

Тут на території у 25 га можна буде відпочити, навчитись екологічному вирощуванню сільгоспкультур та відновленню ґрунтів, повідомляє Zaxid.net.

«Люди зможуть особисто долучитися до всіх моментів вирощування культур, відпочити на цій фермі, відновитися. У контексті повоєнного відновлення це буде дуже корисним для всіх: як для тих, хто був на передовій, так і тих, хто переживає війну в тилу», — говорить Оксана Олейнюк-Пухняк, ландшафтна дизайнерка зі Львова.

Як зазначають науковиці, на Київщині для проекту значно більше можливостей. Парк складатиметься з кількох зон: відпочинкової, лабораторної, зони вирощування, де аграрії зможуть ознайомитися з екологічними способами ведення агробізнесу, ресторану, де готуватимуть страви із вирощеної в парку продукції.

Над проектом працюють кандидатка біологічних наук, доцентка Вікторія Оліферчук, яка винайшла унікальне добриво, а також науковці Національного лісотехнічного університету України, Державного природознавчого музею НАНУ і Національного парку Розточчя.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.