За держпідтримки малих фермерів зросте сільськогосподарське виробництво — думка

Серед причин, які стали на заваді стрімкому розвитку перспективного аграрного напрямку — виключна підтримка з боку держави великих агрохолдингів.

Окрім цього, Вадим Івченко вважає, що значною проблемою для розвитку маленького фермерства, є повільна реєстрація фермерів-одноосібників.

Пише про UNN.UA

«Сімейні фермерські господарства, які досі не отримали статус сімейних ферм, слабко реєструються. З 4 млн людей, які виробляють аграрну продукцію, тільки 10 тис фактично зареєстровані та сплачують податки», — пояснив Вадим Івченко, член аграрного комітету Верховної Ради.

В аграрній політиці держави зараз відсутні заходи зі стимулювання маленьких фермерів, переконаний Івченко, тому необхідно це змінювати доступними способами.

«Відкриття кредитної фінансової системи та бюджетних програм для найменших фермерських господарств направлене на те, щоб вони реєструвалися, робили кооперативи», — наголосив Івченко. 

Серед позитивних факторів такої політики Вадим Івченко перераховує створення нових робочих місць за рахунок сезонних робітників і збільшення кількості офіційних платників податків в аграрній сфері та надходжень до держбюджету.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.