На Хмельниччині родина розводить унікальні породи домашньої птиці

На власному подвір'ї в м. Старокостянтинів, що на Хмельниччині, Олег Кур’євич розводить різноманітні породи домашньої птиці.

Пише про це Старкон.City. 

Олег Кур’євич — досвідчений птахівник, член місцевого товариства птахівників, голубоводів, кролеводів, постійний учасник багатьох виставок птахівників.

«У нашому господарстві є 10 окрасів курей породи конхінхін стандарт, 28 окрасів брам стандарт, 10 окрасів конхінхінів карликових, 8 окрасів голубів та папуги»,  — розповідає пан Олег.

Сам господар у свої 46 років називає себе абсолютно щасливою людиною. Все тому, що займається улюбленою справою, яку успадкував від своїх дідуся і батька.

«Розпочав розводити птахів ще тоді, коли було йому всього сім років»,  — каже господар.

Матеріал для розведення такого різнобарвного господарства птахівник особисто завозить з Румунії, Угорщини, Німеччини, Словаччини, Данії, Бельгії. Каже, в Україні якісного матеріалу дуже мало. Ціна коливається від 20 до 150 євро за голову. Продати за таку суму птицю вдома важко, тож залишаються вона, як кажуть, для душі і хобі.

Олег Васильович завозить з–за кордону не тільки дорослих птахів, а й молодняк та яйця. 

На запитання про улюблену породу відповідає:

«Усі улюблені, інакше не утримував би. Усі особливі і гарні по своєму. Як квіти. Для птиці потрібно створити необхідні умови та любити цю справу, бо вони усе відчувають. І усе буде гаразд», —  запевняє господар.

А умови і дійсно вражають — просторі, чисті вольєри, достатність кормів, територія для вигулу. Милує око молодий сад, квіти, городина. І діти зростають серед краси, екзотики, привчені до праці, дисципліни, відповідальност

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.