Фермер з Харківщини проти волі утримував людей для роботи

Власник одного з фермерських господарств, розташованих на території Сахновщинського району, що на Харківщині, проти волі тримав людей для виконання робіт.

Чоловік підшукував на території Харківської та Дніпропетровської областей осіб з числа соціально незахищених верств населення, які перебували в скрутному матеріальному становищі.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

«Фермер пропонував роботу на його фермі, обіцяючи високу зарплатню, триразове харчування і гідні умови праці. Після отримання згоди потерпілих фермер привозив їх на територію господарства, відбирав документи та мобільні телефони», — повідомили в прокуратурі.

Про виконання обіцянок щодо гідних умов праці і нормований восьмигодинний робочий день теж не йшлось — люди були вимушені жити в антисанітарних умовах, тяжко працювати, не отримуючи зарплатню.

Фермер примушував їх виконувати сільськогосподарські роботи просто за харчові продукти, яких не вистачало для мінімальних потреб людини і тим більше для важкої праці.

Наразі встановлено 15 потерпілих осіб.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 57-річного чоловіка за фактом вербування, переміщення людини, з використанням обману та її уразливого стану, з метою трудової експлуатації, вчиненого повторно (ч. 1, 2 ст. 149 КК України).

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.