Україна увійшла в десятку найбільших постачальників малини

За перше півріччя 2023 року Україна потроїла експорт замороженої малини на ринок США. Це дозволило Україні вперше увійти до десятки найбільших постачальників замороженої малини на ринок США, посівши 8 місце у рейтингу найбільших експортерів.
Про це повідомили в проєкті East-fruit. 

«Якщо порівняти ціни на малину, яку платять у першому півріччі імпортери зі США з тими, що їх платили імпортери з країн Євросоюзу, то можна побачити величезну різницю. Якщо ціни в ЄС впали в середньому вдвічі і більше, то ціни на малину в США знизилися не більше ніж на 10-15%. Іншими словами, імпортери замороженої малини в США готові платити за якісний товар високу ціну», — каже Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).

Традиційні лідери, якими є Мексика, Чилі та Сербія, дещо знизили обсяги експорту, хоча відрив цих трьох експортерів з інших країн залишається дуже значним. Наприклад, Мексика експортувала за перше півріччя 2023 року на ринок США у 340 разів більше малини, ніж Україна.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.