На Львівщині подружжя виготовляє крафтові напої з ягід

Сімейне фермерське господарство «Галицька сорока», що розташоване у краю біля Свірзького замку неподалік Львова, на ділянці майже 2,5 га вирощує малину, з якої виготовляють крафтове вино.

Власники — подружжя Орест та Юлія Дейнека, понад 6 років займаються ягідництвом. Основним напрямком ферми стали туризм, виробництво ягідного вина та варення з пелюсток троянди.

Про це розповів на особистому Youtube-каналі Андрій Буренок, відомий український бізнесмен та мандрівник.

«Почали будувати 6 років тому. Тут було просто поле, росли камиші. Тут нічого взагалі не було. Потім я вирішив засадити ділянку промисловою малиною», — розповів Орест.

Перша пляшка малинового вина була презентована Орестом близькому другові, що працював у крупній компанії. У відповідь Орест отримав перше замовлення у 100 пляшок та назвав його «Для друга».

Доглядати плантацію допомагає син фермерів, у вільний від навчання час, хлопець допомагає батькам з малиною.

На фермі вирощують малину сортів Глен Емпл, Глен Коє, Бристоль, Феномен та  Ранкова Роса. За сезон збирають близько 2 тонн врожаю. Загалом на 2 плантаціях росте по 9 рядів у 120 м на кожній. Попередня інвестиція у бізнес родини склала близько 140 тисяч доларів США.

Так, за перший рік роботи виноробні було виготовлено та реалізовано 700 пляшок малинового вина. За минулий 2022 рік було виготовлено близько 5000 пляшок, роздрібна ціна складала 250 грн. 

Власний бренд винороби довго не вигадували, «Галицька сорока» була взята з адреси виноробні: вул. Галицька, 40А.
У подальших планах крафтовиків немає планів збільшувати плантацію, родина планує вдосконалити виробництво та прагне доясги більш вартісної продукції.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.