На відбудову села Ягідне виділили майже 200 млн грн

У 2023 році Чернігівська область отримає від держави загалом 600 мільйонів гривень на відновлення пошкоджених внаслідок бойових дій об’єктів соціальної інфраструктури. Зокрема, зруйноване росією село Ягідне отримає 188 млн грн.

Про це під час брифінгу повідомив начальник обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

За його словами, з 305 зруйнованих або пошкоджених об’єктів області 181 відновлено чи перебувають в процесів відновлення.

«Вже затверджено проєкти відновлення ДНЗ у Гончарівській громаді та їдальні в Іванівці — це 68,2 млн гривень. Ще 7 проєктів із будівельних робіт та закупівлі техніки для медичних та освітніх установ — ще 301,1 млн. Село Ягідне — 188 млн гривень. Є субвенція для відбудови садка та амбулаторії у Новій Басані та шкіл в Ічнянській та Борзнянській ТГ — ще майже 43 млн. Також додатково на розгляд подали проєкти іншу субвенцію, де передбачається майже 245 мільйонів», — роз’яснив очільник області.

Значну підтримку у відбудові надають і міжнародні партнери та ініціативи. Зокрема Латвія вже відбудовує 7 будинків у Ягідному, допомагала з відновленням соціально важливих підприємств і має проєкти на перспективу. 

Раніше Zemliak.com повідомляв, у березні минулого року село Ягідне було повністю окуповане російськими військами. У місцевій школі російські військові організували штаб, а в підвалі навчального закладу примусово утримували цивільних — понад 370 мешканців села, з них 70 — діти.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.