Ветеран побудував страусину ферму на Прикарпатті

Ветеран Сергій Швець має власну страусину ферму! Земельна ділянка, де розташована ферма Саванна, дісталась Сергію у спадок від дідуся, згодом ветеран отримав ще й 2 гектари від держави. 

Дім для птахів був готовий тож Сергій придбав страусину ферму та перевіз страусів з Миколаївщини у хутір Ловаги, що на Івано-Франківщині.

Про це повідомляє Український ветеранський фонд.

«Це дуже гарна, екзотична птиця. Це одна з причин того, що ми обрали саме такий вид сільського господарства. За ними дуже цікаво спостерігати. Страус — це найбільший птах у світі. Вони несуть найбільші яйця у світі, від 1,5 до 2 кг. Одне таке заміняє лоток курячих яєць. Наших птахів люблять туристи. А самі страуси дуже допитливі і залюбки йдуть на контакт з людьми», — каже про свою справу Сергій.

А ще Сергій переміг у конкурсній програмі Варто робити своє. Тепер підприємець отримає кошти та поповнить свою Саванну чотирма сім’ями екзотичних пташок.

Страусине господарство ветерана розвивалось: розведення молодняка, виробництво яєць, туризм та навіть унікальні писанки на страусиних яйцях.

У 2023 році ветеран Сергій Швець став учасником конкурсної програми, переміг та отримує кошти на розвиток бізнесу. Згодом планує придбати 4 племінні сім’ї африканських страусів та збудувати для них окреми загін. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.