Хмельничанин вирощує понад 30 видів екзотичних рослин

Хмельничанин Віталій Демянишин на чотирьох сотках вирощує понад 30 видів рослин різних сортів.

За його словами, здебільшого вони екзотичні для нашого регіону. Серед них — лимони, мандарини, ананаси, хурма, інжир, лохина, кавуни та дині.

Про це ідеться у сюжеті Суспільного.

На чотирьох сотках присадибної ділянки хмельничанин Віталій Демянишин вирощує понад тридцять видів рослин різних сортів. Врожай лимонів Віталій Демянишин збирає тричі на рік.

«Це — лимон сорту «Павловський». Я його колись придбав на ярмарку. Він вкорінений — сортовий, не з кісточки. З кісточки лимон починає родити десь через 10-15 років після посадки», — пояснює садівник.

За словами Віталія Демянишина, він з дитинства цікавився садівництвом. Щоб поглибити свої знання, закінчив університет за спеціальністю «Плодоовочівництво і виноградарство». 

Інжиру має три сорти. Мандарини у Віталія Демянишина починають дозрівати у грудні.

«Минулого року з цього невеличкого дерева ми зібрали понад 70 мандаринів. Трошки дерево отримало перенавантаження, в цьому році їх буде дещо менше. Зате вони будуть більшими», — каже хмельничанин.

На одному зі своїх персиків Віталій щепив сім різних сортів. Як розповів Віталій, він вже десять років експериментує на своїй присадибній ділянці, вирощуючи різні види рослин. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.