Аграрії Дніпропетровщини отримають понад тисячу рукавів для зерна

Понад 80 агропідприємств регіону подали заявки на рукави для зберігання зерна. Загалом вони зможуть безоплатно отримати понад 1 тис. спеціальних мішків. Програму втілюють коштом міжнародних партнерів. 

Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Аграрії потребують потужностей для зберігання вирощеного врожаю. Замість знищених ворогом зерносховищ. Щоб підтримати сільгоспвиробників, Міністерство аграрної політики спільно з міжнародними партнерами втілюють цей проект», — наголосила Ольга Гонтова, директор Дніпропетровського відділення Українського держфонду підтримки фермерських господарств.

Рукави призначені для сільгоспвиробників, які обробляють від 100 до 10 тис га землі. Планують зберігати виключно власне вирощену продукцію. А їхні поля знаходяться на підконтрольній Україні території.

Зазначається, кожен рукав на 200 тонн зерна. Забирати їх потрібно самостійно зі складів у своїй галузі. Виняток — переселенці. Аграрії з Донецької, Луганської чи Запорізької областей можуть забрати рукави на Дніпропетровщині. Для Херсонської — у Миколаївській області.

Це спільна програма Мінагрополітики та Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН.

Загалом від сільгоспвиробників України надійшло понад 1,5 тис. заявок на понад 30 тис. рукавів для зберігання зерна.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.