Швейцарія спрямувала близько 100 млн грн на відновлення молочних ферм

Перша фаза швейцарського гуманітарного проекту, який охопив 233 молочні господарства Чернігівської, Київської та Сумської областей завершена.

Загальний бюджет гуманітарного проекту — 2,5 млн швейцарських франків (близько 100 млн грн).

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

«Вже 155 ферм отримали необхідні засоби гігієни для виробництва молока, ще 78 отримають допомогу в листопаді», — ідеться у повідомленні. 

Метою гуманітарного проекту є забезпечення продовольчої безпеки в цілому та зокрема через покращення доступу для населення до якісних та безпечних молока та молочних продуктів, що виробляються в Україні. Важливою передумовою для цього є забезпечення належної гігієни виробництва та зберігання молока, а також здоров’я тварин.

Через втрату поголів’я у зв’язку з бойовими діями і частково через відмову від допомоги господарств, що змогли вистояти перед викликами воєнного стану, з’явилася можливість переадресувати залишкові кошти на четверту область – Харківську.

Ще 63 господарства Харківської області отримають підтримку від Швейцарії, а загальна кількість реципієнтів з урахуванням господарств у Сумській, Чернігівській та Київській областях зросте до 296.

Проект реалізовується на запит Мінагрополітики у взаємодії з Асоціацією виробників молока України, міжнародним благодійним фондом SaveUA та Держпродспоживслужбою за координації посольства Швейцарії в Україні.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.