Карпатські фермери впроваджують виробництво вурди та леквару

Фермери Закарпаття об'єдналися в кооператив й подались на грант. Отримали гроші на розвиток торговельної марки. Спілка зібрала до себе виробників з 4 областей.

Про це повідомляє ZAXID.

«Усі виробники різні, але цінності в них спільні і стоять вище, ніж виключно заробляння грошей. Найголовніше для них – виробляти продукцію, яка несе у собі певну культуру, смачну та автентичну. Члени спілки переконані, що добру їжу треба споживати в натуральному вигляді та ощадливо застосовувати термічну обробку при приготуванні, аби передати всю енергію вітамінів, мікроелементів, калорій», — розповідає виконавча директорка спілки Галина Батюсь.

У спілці мріють створити свій фестиваль їжі та музики.

«Спільна філософія об'єднує карпатських виробників, і кожен з них дбає, щоб у вас на столі була справжня, натуральна, автентична, смачна продукція», — підкреслює Галина Батюсь.

А ще їм на допомогу прийшли колеги зі Швейцарії. Вони поділились досвідом у просуванні й маркетингу.

«Це свіжі та витримані сири (вурда),  м’ясні вироби, овочі, крупи та зернові, чаї з дикоросів, гриби та продукти з них, мед і пилок, олія, леквар (оригінальне закарпатське сливове повидло), фруктове варення, сиропи, соки, а ще маємо ексклюзивний смаколик, це медове драже»,  — додають виробники.

Громадську спілку створено у 2013 році за підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO). Зараз вона об’єднує приблизно 20 українських виробників з екологічно чистих гірських районів Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей, які випускають понад 300 натуральних продуктів під спільною торговою маркою.  

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.