08 липня Ферма

Сімейна ферма роздала за час війни понад тисячу літрів молока

У селі Курилівці Жмеринського району, що на Вінниччині, Сімейна ферма «Господар» з 24 лютого 2022 року роздала понад 1000 літрів молока. Робити це вирішили, коли завод перестав забирати молоко.

З середини березня молоко знов купують, але частину його, як і раніше, роздають багатодітним.

Про це стало відомо з журналу «Тваринництво сьогодні».

«Треба було щось робити з молоком. Корівки ж не перестали доїтися. Холодильник наповнювався все більше і більше. І ми повезли молоко у Жмеринку. Вирішили просто роздати людям. Зосередилися на багатодітних родинах. З їх списками допомогла голова громадської організації «Нездоланна Україна» Анастасія Мельник. Вона ж зробила повідомлення про нашу акцію у місцевій газеті, аби люди знали, коли і куди приходити за молоком», — розповідає Анатолій Кречковський, чоловік засновниці сімейного фермерського господарства «Господар».

Анатолій додає, спершу найскладніше було розділити на всіх. І крики чули, і сльози бачили. Особливо, коли молоко закінчувалося, а хвіст черги залишався. Тепер інша проблема  — нема чим автомобіль заправити, щоб доїхати до Жмеринки. Ще й дорога неблизька — 20 км в один кінець.

Понад чотири місяці поспіль «Господар» продовжує роздавати частину своєї продукції малозабезпеченим людям.

«Завод відновив закупівлю молока у середині березня, але ми й далі возимо його у Жмеринку для діток з великих сімей. Тільки вже менше роздаємо. Раніше через день приїжджали, тепер робимо це один раз у тиждень, чи два тижні.Треба ж господарство утримувати, та й з пальним нині велика проблема. Непросто купити ні солярку, ні бензин», — каже Анатолій

Як розповів фермер, тільки за перший день їм вдалося роздати 400 літрів молока.

Читайте також: 

Молочний бізнес в умовах війни