Сімейні молочні ферми розпочали посівну

В селі Здовбиця, що на Рівненщині, Промислова ферма ПСП «України» що є співзасновником проекту «Сімейні молочні ферми», почала посівну. Завдяки коштам від небайдужих людей 17 березня 2022 року командою проекту було придбано насіння люцерни на суму 140 000 грн, в т.ч. 83 000 грн із цих коштів — благодійні внески, а 57 000 грн — кошти ПСП «Україна».

Про це ідеться в прес-релізі проекту.

«Люцерна є базовою кормовою культурою для виготовлення кормів, тому проекту «Сімейні молочні ферми» важливо придбати та засіяти поля саме нею. Крім вищезазначеного, була підживлена озимина та стартувала сівба ярою пшеницею на полі площею 250 га», — ідеться у повідомленні.

Також активно посівною займаються фермери-учасники проекту навіть в охопленими війною регіонах. Адже це єдиний шанс прогодувати худобу, коли знищені логістичні зв’язки, молокозаводи не працюють або значно скоротили забір молока.

Крім цього фермери проекту значну частина молока безкоштовно передають ЗСУ, теробороні, біженцям, роздають в громадах. 

Загалом, з початку війни проектом «Сімейні молочні ферми» та фермерами було передано майже 60 000 л молока, а ще сироварня «Юнікасоль» постійно передає  на фронт та прифронтові регіони сири.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.