На Полтавщині діє програма підтримки молочної галузі

В Полтавській області діє програма, яка передбачає відшкодування низки витрат сімейним фермам, молочним кооперативам, фермерським господарствам, які пов’язані із селекційно-племінною роботою, ветеринарним обслуговуванням та придбанням обладнання.

Про це ідеться в рішенні Полтавської обласної ради від 6 липня 2021 року «Про внесення змін до Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року».

«Фінансова підтримка надається за за приріст поголів’я корів молочного і м’ясного напряму продуктивності власного відтворення у розмірі 5 тис. грн,умови утримання від 3 голів корів та відшкодування 100% вартості, але не більше 2 тис. грн за кожну наявну закуплену голову овець та кіз», — зазначено в рішенні.

Також виплачується компенсація за закуплені телиці, нетелі або корови молочного і м’ясного напряму продуктивності у розмірі 10 тис. грн за кожну наявну закуплену голову.

Додатково зазначається, що відшкодування 50% вартості доїльного обладнання та обладнання для переробки, зберігання молока та м’яса, обладнання для заготівлі та переробки кормів, надається юридичним особам, фізичним особам-підприємцям, сімейним ФГ.

Стимулювання розвитку бджільництва в Полтавській області проводять шляхом фінансової підтримки на закупівлю племінного матеріалу та можливого створення племінних пасік для фізичних осіб-підприємців, сімейних ФГ шляхом відшкодування 50% вартості племінного матеріалу, закупленого у суб’єктів племінної справи, але не більше ніж 20 тис. грн на одну пасіку.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.