Німецьких корів привчили до вбиральні

В ході випробування, німецьким вченим вдалося привчили 11 з 16 корів користуватися вбиральнею. Так, результат показав, що в сільському господарстві можливо зменшити рівень забруднення аміаком.

Про це пише видання BBC. 

Німецькі дослідники пробували навчити ходити до туалету 16 корів на фермі за системою нагород і покарання, яка належить дослідницькому інституту біології с/г тварин. Наприкінці дослідження було досягнуто позитивного результату.

«Тварин поміщали у загін і нагороджували їжею за сечовипускання. Порушників поливали водою протягом трьох секунд», — пише видання.

У рамках третього етапу навчання дистанція від туалету була збільшена, а нагороди і покарання були такі ж. Наприкінці 10-го тренування вчені виявили, що 11 тварин успішно навчилися користуватися вбиральнею.

Екологи неодноразово звинувачували великих аграрних гігантів у забрудненні навколишнього середовища й закликали їх скоротити викиди шкідливих речовин у довкілля. 

Відомо, що с/г сектор виробляє велику кількість парникових газів, а також використовує великі площі земель, які й спричиняють зміну клімату.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.