Подружжя військових відкрили власний молочний цех

Подружжя військовиків із Харкова Лідія та Олексій Цупко вимушені були покинути лави ЗСУ через стан здоров'я молодшого сина Іллі. Зараз вони взялися за вирощування худоби — винайняли частину занедбаної ферми та закупили овець. 

В асортименті сироварів є бринза, сулугуні, моцарела, це халумі, кисломолочний сир, лінійка копчених цих же самих сирів, крем-сир з козячого молока, біфідойогурт, так і просто йогурт.

Про це родина розповіла у сюжеті Подробиці.

Збільшити поголів'я вдалося завдяки грантовій програмі. А згодом тут з'явилися і кози. Тварин врятували з-під Часового Яру. Кіз родина тримає для молока. Нині кажуть: лише 20 можна доїти. За добу — це 40 літрів. Згодом подружжя придбало ще й кілька корів. Нині у сараї 11 голів.

«Ми почали відповідно під тварин робити стійло — це загальне. Тут будуть кози, по правій стороні, коли це все прибереться, тут будуть вівці. Це початок корівника», — кажуть фермери.

Та й на цьому Лідія з Олексієм не зупинилася. Вирішили запустити сироварню.

Молоко доставляють з ферми в бідонах. Окремо коров'яче, окремо козяче. Залежно від сорту сиру, змішують молоко в пропорціях. Виходить такий міксований сир. З останньої продукції — бринза, в якій  25 % козячого молока.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.