Подружжя пенсіонерів на власній фермі доглядають майже три сотні тварин

У селі Братківці Івано-Франківської громади, родина пенсіонерів Василь, Роман та Людмила Плазинські, спільно утримують на фермі різних тварин: коні, свині, корови, ослики, кролики, нутрії, гуси, кури, качки, індики, перепілки. 

Підтримувати фінансово діяльність ферми допомагає програма дотацій, що діє в межах громади.

Про це розповів на власному сайті Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська.

«На даний час тримаю корів, 50 кіз, 30 свиней, 3 коней, 8 осликів, 60 курей, 60 качок, 40 гусей, 50 перепілок. Ми забезпечені технікою, маємо трактор і за рахунок того заготовляємо кормову базу. В нас є достатньо сіна і зерна і це завдяки тому, що ми маємо трохи землі та маємо техніку», — розповів Роман Плазинський. 

Доглядати за такою великою господаркою важко, а програма фінансової підтримки з бюджету громади допомогла фермерам закупити зерно, заготовили більшість сіна та навіть деяке обладнання.

Староста села Назарій Рибак каже, що місцеві фермери охоче подавали документи та скористались помічною допомогою, яка запроваджена у Франківській громаді.

Програма фінансової підтримки фермерів та їхніх господарств стала добрим поштовхом розвивати цю справу в громаді, виводити на якісно кращий рівень. В цьому зацікавлені як самі фермери, так і міська влада.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.