Городникам назвали головні умови при вирощуванні огірків

Огірки ніколи не дадуть великого врожаю, якщо для їх ліан не буде місця, на якому вони зможуть розростатися. Опора необхідна для правильного розвитку культури, а вам для зручності при догляді за нею, 

Про це пише Zemliak.com. в матеріалі Огірки: вирощуємо вдома.

«Важливо контролювати кількість пагонів огірків. Для того, щоб рослина не витрачала зайві сили на розвиток непотрібних бічних пагонів, їх необхідно вчасно прибирати»,  — пише Zemliak.com.

Обрізання стеблин огірків ні в якому разі не можна проводити перед поливом або одразу після нього. Інакше місця зрізів будуть довго загоюватися та можуть загнивати. Це відбувається через активну циркуляцію вологи в стеблинах.

Гібриди огірків можна вирощувати практично на всіх типах грунту, що мають достатній дренаж та аерацію. Але для отримання стабільних врожаїв кращими є супіщані, легкі або середні суглинки з високим вмістом органічних і мінеральних добрив. Реакція грунту повинна бути нейтральною або слабонейтральною (рН 6,5-7,4).

Найвищі врожаї огірків отримують на якісно удобрених родючих ділянках з нейтральною або злегка підвищеною кислотністю.

Якщо виконати прищипку верхівки огірків несвоєчасно, можна уповільнити їх зростання та розвиток, а перший врожай отримати пізніше на тиждень або ще пізніше. Нагадуємо, своєчасною вважається прищипка, яку роблять, коли відстань від землі до верхівки паростків стає приблизно 1 метр.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.