Ягоди з присадибної ділянки стануть інгредієнтами для лікеру

Для приготування лікеру підійдуть будь-які ягоди, якими ви розжились чи які назбирали у своїх садах і садочках. Порічка, смородина, малина, вишня — класичні ягоди для приготування домашніх лікерів.

Йошта зріє пізніше — з нею варто поекспериментувати в цьому напрямі, розповідає  Анна Шульженко, авторка рецептів лікеру.

Якщо компоти з неї виходять  особливо духмяні, то лікер теж має бути дуже класним. Інгредієнти: літра ягід, півтори літра води, пів літри горілки, 2 склянки цукру і чайна ложка лимонної кислоти. Красива пляшка і бокали – це обов’язково!

Спосіб приготування: 

  • Варимо з води і ягід крутий компот. Даємо настоятися кілька годин, а краще ніч;
  • Далі у відціджену від ягід рідину додаємо цукор, лимонну кислоту, доводимо до кипіння і проварюємо хвилини 3;
  • Пробуємо на смак, регулюємо кислотою та цукром на свій власний;
  • Даємо знову охолонути;
  • Додаємо горілку; 
  • Знову ж орієнтуємося на власні вподобання і побажання.

Оце і все. Ягідний лікер готовий до подання на стіл. Краще витримати деякий час, дати настоятися, бо одразу він ще не такий смачний, яким може бути вже хоча б за тиждень-два.

«Лікер з вишень у нас на Сумщині називають «вишнівкою», з малини — «малинівкою», зі слив — «слив’янкою», але готується вона вже не так, хоча можна пробувати», —  ділиться Анна Шульженко.

Трояндовий лікер готується на основі трояндового сиропу:

Пелюстки троянд (хороша миска, грамів 200-300) проварюються в цукровому сиропі (2 склянки води+2 склянки цукру) хвилин 10. Одночасно додаємо жменьку ягід для кольору і лимонну кислоту. 

«До речі, пелюстки в такому разі можуть бути і світлих кольорів. Чорниця, щовковиця, смородина чи їх поєднання зроблять свою справу, і колір трояндового сиропу буде надійно гарним. Після охолодження пелюстки відціджуються через марлечку чи дрібне сито. Отримуємо  трояндовий сироп», — додає Анна.

 

Інгредієнти для трояндового лікеру:

Склянка (250 мл) сиропу, півтори склянки кип’яченої води, пів склянки горілки, чайна ложка — більше/менше — лимонної кислоти.

Спосіб приготування:

Просто все поступово перемішати та хоча б тиждень почекати. Красота, смакота, мільйон фоточок і, звичайно, пам’ять про літо і теплі вечори з друзями!

«На смак лікер вийшов дуже приємний, хоча аромат троянд був мало відчутним», — відзначила авторка рецептів, Анна Шульженко.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.