Селянка з Харківщини вирвалась із 3-місячної окупації російської армії

Мешканка села Яремівка Ізюмського району Людмила Літвінова за три місяці в окупації населеного пункту російською армією схудла на 10 кг. У червні Людмила дізналася про евакуацію через Куп'янськ до Харкова. З подругами знайшла водія, який перевіз їх за тисячу гривень із людини, інформує стрічка новин на Суспільне.

В окупованому російськими військами селі на кордоні з Донбасом 57-річна жінка була три місяці — із кінця березня.

Людмила весь цей час мешкала під перехресним вогнем. До неї у двір упали вісім снарядів — пошкодили хлів, сараї та комбайн, побили дерева у саду.

«Хвіртку відкрила, а біля двору стоять чоловік із 30 росіян та з автоматами. Вони почали розглядати будинок, розпитувати, хто в мене проживає. А там, де не було місцевих мешканців, зламували замки, заходили та перевіряли, чи є там наші українці, військові», — згадує Людмила.

Півтора місяці, коли окупанти закрили шлях української гуманітарки, а від себе нічого не везли, Людмилу з односельцями рятував з голоду місцевий фермер.

Коли жінка дізналася, що з’явилася можливість виїхати з села на підконтрольну Україні територію, то зібрала маленьку сумку, заплатила тисячу гривень водієві і поїхала до дочки в Харків.

«Документи, телефони кидала, записник, окуляри. Ну, таке, першої необхідності», — розповіла жінка.

Тепер жінка няньчить онучку і мріє про якомога швидше звільнення свого села та повернення додому.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.