У Доброславській громаді створили унікальну ялинку з монет по 5 копійок

До новорічних свят у селищі Доброслав на Одещині створили унікальну ялинку з монет номіналом 5 копійок. А невдовзі цю скульптуру внесли до книги рекордів України, пише Децентралізація.

Висота ялинки складає 3 м. На виготовлення знадобилося 9 тисяч 800 монет номіналом у п’ять копійок і одна  у дві копійки, що вийшли з ужитку роком раніше.

«Кілька місяців жителі громади приносили сріблясті кружальця до старостатів та шкіл, а ті згодом передавали їх одеському скульпторові Кирилу Максименку», — ідеться в повідомленні.

Як ставло відомо, скульптор працював безоплатно: Доброславська селищна рада лише пообіцяла заплатити йому «певну символічну суму» наступного року, вже з нового бюджету.

«Я не знаю, як вдається голові Доброславської селищної ради Людмилі Прокопечко щоразу захоплювати людей найнеймовірнішими проектами, але рівних їй на місцевих виборах не було в усій Україні. А доброславська громада на сьогодні — одна з найактивніших в країні. Може, час вже іншим керівникам міст їздити в Доброслав за досвідом?», — написала Лана Вєтрова, керівниця Національного реєстру рекордів України.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.