Українська селекціонерка створила каталог сортів овочів

Каталог сортів овочів українська селекціонерка зробила доступним для покупців. До переліку увійшли понад 200 сортів як салатних так і універсальних сортів овочів.

Про це ідеться на власній сторінці авторки сортів Liskina Liskina в Фейсбук. 

В каталозі представлені томати, перці солодкі, гіркі та декоративні, гігантський білий соняшник та солодюща кукурузка, багато смачного і ароматного зеленого бадиллячка, городня овочева екзотика, родичі гарбузові та строкаті заморські бобові, а також квіти однорічні, багаторічні та кімнатні. 

«Всі види і сорти городніх рослин і квітів, які Ви побачите тут, вирощені мною в умовах відкритого грунту Півночі України. Схожість насіння перевіряю, відповідність сортам гарантую — для мене це принципово», — зазначила авторка. 

Також зазначається, що насіння лише з найкращих плодів, тому в надлишках його мається небагато. Його якість Liskina Liskina оцінює словами «як для себе», а в замовлення вручну відбирає найкращі насінинки.

«В моїй колекції переважають високорослі салатні сорти усіх можливих кольорів і форм, а також крупноплідні томати типу сливки, серця чи рогу . В томатах мене цікавлять в першу чергу: досконалість смаків, стійкість до хвороб і складних погодних умов, розмаїття форм і кольорів. Звісно, слідкую за «помідорною» модою і щороку висаджую багато новинок»,  — додала селекціонерка.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.