Колишня сільська вчителька обрала службу в українській армії

Жителька Сумщини 52-річна Людмила Луценко вже 1,5 роки служить в Українській армії. Після навчальної частини жінку направили в Десну, де і пройшла КМБ. Потім були 3 місяці навчання в Полтавському інституті зв'язку.

Зараз жінка працює оператором апаратної відділення управління. Робота заключається в отриманні телеграм від командування, переадресації їх отримувачам.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

За словами жінки, вона 18 років віддала сільській школі, працювала вчителем. Потім протягом 14 років займала посаду сільського голови.

«Один з колишніх учнів зараз військовий. Саме за його пропозицією я пішла до військової служби. Я тут з лютого 2020 року, до цього військового досвіду в мене не було», — каже Людмила.

В ці моменти жінку підтримує старенька мати, яка лишилась вдома. Також є дві доньки, які вже дорослі та живуть в Києві і підтримують військову маму в її виборі.

«Відпочиваємо по різному: хто на рибалку, хто у футбол грає, хто у волейбол. Особливо полюбляємо настільний теніс», — розповіла жінка.

Людмила стверджує, що присутність жінки в армії необхідне. тому що не вистачає хлопцям навіть простого спілкування, чи спитати поради. 

В Збройних силах України на данний момент служать 56 тис жінок, це майже 4 частина всіх військовослужбовців.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.