На Одещині підприємиця вирощує 5 теплиць органічної полуниці

Жителька села Усатове на Одещині Оксана Адаменко власноруч вирощує і реалізовує полуницю з пʼяти теплиць. Кожна з них довжиною 50 м. після повномасштабного вторгнення жінка залишилась тут і далі працює.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Починала Оксана Адаменко з вирощування  п'яти кущів полуниці. Пізніше вона розмножила їх більше. Починала з кущів у місцевих виробників, та з часом перейшла на голандські сорти.

«Це, звісно, не дешево, це дуже дорого. «Фрига» називається, вона приходить замерзла. І коли ми вперше спробували посадити її, ми побачили результат. Ягода шикарна, радувала і смаковими якостями. Розсада була красива. Потім ми з цієї розсади вже почали свої кущики розмножувати. Я намагаюся вирощувати переважно солодку ягоду. Тому що люди хочуть смачно поїсти. Якщо мені це смачно, значить я це продовжую вирощувати. Якщо мені це не смачно, значить ми це прибираємо і замовляємо щось інше», — каже Оксана.

Наразі підприємиця намагається все робити самотужки, зокрема, збирати полуницю та продавати її на ринку. За словами Оксани, деякі покупці приїздять до неї додому, аби придбати смачну ягоду. Особливо часто — купляють екологічну полуницю дітям.

Теплиці Оксани будували з вживаних арок, що купували у розформованого колгоспного тепличного підприємства. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.