Фермерка з Дніпропетровщини за грант створила навчальний центр у сироварні

Власниця дніпропетровської сироварні «Зелений Гай» Євгенія Молчанова коштом гранту від міжнародної науково-дослідницької компанії Corteva Agriscience збільшила виробництво сиру на 150%, створила нові робочі місця та організувала навчання інших фермерів в прифронтових областях. 

Про це повідомили у пресслужбі Corteva.com. 

Грант був отриманий в рамках освітньо-грантової програми TalentA восени 2023 року.

До повномасштабної війни Євгенія Молчанова займалася переважно сироварінням та зеленим туризмом. Серед сусідів Євгенії багато хто евакуйовувався та залишав їй свою худобу, а також ферма стала прихистком для тварин, яких евакуювали з зони бойових дій, тож станом на кінець 2023 року на території утримувалося понад 600 тварин – корови, телята, коні, поні, мули, свині, кабани, кролі, різноманітні птахи. 

«Євгенія взяла участь у освітньо-грантовій програмі TalentA-2023 від Corteva Agriscience та стала переможницею конкурсу грантів, завдяки якому реалізувала проєкт «Підвищення безпеки та ефективності виробництва харчових продуктів» на своїй сироварні», — ідеться у повідомленні.  

Коштом гранту від Corteva в цеху сироваріння встановлено нове обладнання, що зробило продукцію цеху більш безпечною та дозволило збільшити виробництво сиру на 150% до кінця року. Також на фермі та виробництві були створені нові робочі місця, а взимку проведено навчання фермерських практик близько 10 фермерів з Дніпропетровської, Харківської, Запорізької, Херсонської областей.

Освітньо-грантова програма TalentA реалізується Corteva в України за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України заради розвитку жіночого фермерства та зміцнення сільських громад через розширення можливостей з освіти та доступу до фінансів для фермерок з сільської місцевості вже чотири роки поспіль.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.