Стало відомо, як зміниться сільське господарство України після вступу до ЄС

За умовами програми євроінтеграції, українським аграріям потрібно буде перелаштуватись на формат європейського сільського господарства.

Особливо це може торкнутись борошномельного комплексу, птахівництва, вирощування плодово-овочевої продукції. 

Про це ідеться в матеріалі УНІАН.

«Якщо залишити європейську агрополітику в тому форматі, який є зараз, то всі розуміють (і ЄС теж), що вони нас «не потягнуть», — зазначила екс-посол з особливих доручень МЗС України Ольга Трофімцева.

Як пояснив польський євродепутат Вітольд Ян Ващиковський, український аграрний сектор славиться своїми масштабами і потужністю (і що не менш важливо — нижчою собівартістю виробництва), а тому чесна конкуренція дедалі більше завдаватиме клопоту європейським сусідам, змушуючи їх тиснути на українських фермерів і, особливо, — агрохолдинги, закриваючи їхній продукції шлях на європейські ринки. 

«Будучи частиною ЄС, ми обмежені певними рамками. Наприклад, ми не можемо виробляти стільки молока та молочної продукції, скільки нам би хотілось, оскільки це вплине на інші ринки», — розповів Вітольд Ян Ващиковський.

Експерти зазначають, українським аграріям доведеться поборотись — буквально — за право виготовляти певні види продовольства у нинішніх обсягах.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.