Підприємець лавандове поле подарував дружині, собі лишив спаржу

На Вінничині підприємець вирощує спаржу поруч з лавандовим полем дружини.

Пише про це Голос України. 

«Це буде її заняття, для мене залишиться спаржа. Обидва поля, спаржі й лаванди, поруч. Під лаванду відвели таку само площу, як і під спаржу. Яким буде результат такого бізнесу, поки що складно спрогнозувати. Багато людей  приїздять подивитися на красу, зробити світлини. Знімки виходять неймовірно красиві», — каже Володимир.

Лаванду порадили ще одні знайомі Білків. Вони з Київщини. Їздили подивитися, що це за така рослина і як її вирощують. Нині вона дуже популярна, точніше, на неї великий попит. Як на квіти, так і на лавандову олію, тобто насіння, з якого її виготовляють. Лаванду використовують і в фармації, і в парфумерному виробництві, й навіть у харчовій промисловості. 

«По-перше, це нелегка праця. По-друге, це аж ніяк не мільйон гривень прибутку, як дехто написав про нас, називаючи таку цифру. Хоча прибуток таки отримали. Але приблизно у десять разів менший, ніж мільйон гривень», — зазначив власник поля.

На життя Білко заробляє іншим. Він є дилером однієї з компаній з продажу біопрепаратів, а також консультує фермерів, які займаються вирощуванням овочів. Аграрій за фахом душею тягнеться до поля. Тому радить експериментувати з вирощуванням на ділянках.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.