Стало відомо, як змінилась закупівельна ціна на молоко

Середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку в Україні склала 11,55 грн/кг без ПДВ, що лише на 3 копійки менше, ніж у другий половині травня.

Діапазон цін на цей ґатунок в господарствах варіюється від 10,50 до 12,20 грн/кг без ПДВ і залишився на тому ж рівні, що і в другій половині травня.
Про це зазначає Георгій Кухалейшвілі, аналітик Асоціації виробників молока.

«Вищий ґатунок в середньому коштує 11,55 грн/кг без ПДВ, що на 3 копійки менше, ніж в травні. Ціни на молоко вищого ґатунку коливаються від 10,00 до 12,00 грн/кг без ПДВ. Діапазон цін не змінився з другої половини травня»,  — зазначив аналітик.

Як повідомив Георгій Кухалейшвілі, середня ціна на молоко першого ґатунку склала 11,07 грн/кг без ПДВ і знизилась на 9 копійок за останній місяць. Мінімальна ціна в господарствах складала 9,50 грн/кг і залишилася на тому ж рівні, що і в кінці травня. Максимальна ціна на перший ґатунок склала 10,92 грн/кг, що на 3 копійки менше, ніж місяць тому.

Відповідно, середньозважена ціна трьох ґатунків склала 11,39 грн/кг без ПДВ і опустилася на 5 копійок.

Порівняно до моніторингу, який проводився на початку червня, ціни на молоко екстра і вищого ґатунків не змінилися, а перший ґатунок подешевшав на 6 копійок.

Георгій Кухалейшвілі припускає, що ціни на сировину в Україні стабілізуються після періоду зниження навесні, оскільки обсяги надоїв влітку скоротилися, а пік сезону великого молока в Європі вже пройшов. Залишків молока на ринку майже не існує, а його кількість відповідає потребам переробних підприємств в умовах обмеженого попиту на молочну продукцію на внутрішньому і експортному ринках.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.