Студентка з Тернопільщини виготовляє крафтові смаколики з меду

Жителька села Гаї-за-Рудою, що на Тернопільщині,19-річна Ірина Бенцал у червні 2022 року на свій страх і ризик самостійно відкрила власний магазин медових смаколиків.

Менш ніж за рік його існування продала понад 600 банок меду з горішками. Її продукцію вже встигли високо оцінити не лише в Україні, а й у країнах Європи і навіть Америки. 

Про це пише онлайн-журнал для жінок «Твій світ».

Паралельно із розвитком власного бізнесу дівчина працює баристою, захоплюється баскетболом, любить читати, цікавиться інтернет-маркетингом.

«Не я вибирала мед, а мед обрав мене. У нас в сім’ї ціле покоління бджолярів. Дід розповідає, що мій рід займається пасікою від 1930-х років. За його словами, це почалося «ще за Польщі» (хоча можливо й набагато раніше). І від того часу ще не було такого року, щоб у нас було менш як три вулики бджіл!» — каже Ірина.

Раніше весь мед дівчина продавала односельцям або знайомим, але минулого року її друг подав ідею створити власний магазинчик і продавати ще й мед з горішками. 

Від народження ідеї до відкриття магазинчика минуло два тижні. За цей час було розроблено бренд «Honeylogia», створено дизайн наліпок та візиток, обрано та знайдено тару за вигідними цінами, а також налагоджена співпраця з постачальниками.

«Мій магазинчик працює від червня 2022 року. За цей час була зроблена не одна сотня баночок меду з горішками! Половину з них купили мої друзі, знайомі та місцеві, іншу половину я відправляла поштою. До речі, надійність доставки я гарантую, адже жодна баночка не побилася дорогою», — розповідає Ірина.

Дівчина розповідає, її мед активно подорожує світом. Він уже побував у більшій кількості країн, ніж вона сама! Переважно його везуть на подарунок іноземцям. Мед куштували у Польщі, Німеччині, Португалії, Франції, Нідерландах та навіть Канаді!

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.