На Поділлі одноосібники вирощують екзотичні фрукти

 В 90-х роках сім'я Олішевських перебралися на галявину поблизу села Карачіївка, що на Хмельниччині на свій гектар землі, малопридатної для сільгоспобробітку, збудували хату, тримають живність, пасіку і, каже чоловік, живуть щасливо.

У відкритому грунті в господарстві Олішевських ростуть мигдаль, гумі, зізіфус, хурма, інші ягідні кущі, горіхи й плодові дерева. Актинідія, показує Олексій, цьогоріч матиме вдосталь плодів, бо цвіту, каже, вистачає.

Пише про це Суспільне Поділля.

Садиба Олішевських відноситься до Віньковецької громади. Стоїть осторонь від сіл, на околиці лісу. Тут подружжя живе та одноосібно господарює майже тридцять років. Галина на камеру спілкуватися не захотіла. 

Ростуть в садибі та плодоносять груші, гібриди сливи й вишні та 16 сортів фундука, як оцей, з червоним забарвленням.

«Спочатку дружині було сумно без сусідів та подруг, та потім звикла»,  — розповідає  Олексій Олішевський.

Згадує, в 90-х перебралися сюди, на свій гектар землі, малопридатної для сільгоспобробітку, збудували хату, тримають живність, пасіку і, каже чоловік, живуть щасливо.

«Збудував власноруч  апібудинок — для покращення здоров’я й гарного сну. Усе в своїй садибі,майструю сам, допомагає син — він уже дорослий та живе окремо. Крім традиційних для нашого краю сільгоспкультур, ягід, овочів і фруктів, вирощуємо всяку екзотику. Найбільш теплолюбиві рослини, як гранат та банан — в теплиці».  — ділиться господар.

Насіння рослин, розповідає Олексій Олішевський, замовляє в інтернеті. Каже, чим дорожче насіння, тим надійніше. Додає: жимолость, гумі, годжі, ірга, обліпиха та чорна горобина у нього ростуть нормально, бо вони непримхливі, морозостійкі, але їм треба пухкий грунт.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.