На Хмельниччині пожежниками врятовано поле від вогню

В середу, 28 липня об 11:06 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на пшеничному полі поблизу с. Гораївка Кам’янець-Подільського р-ну Хмельницької області. Згоріти встигло близько 5 га, решта 65 га пшеничного поля залишилось не ушкодженими.

Повідомляє ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

«На момент прибуття рятувальників, вогонь охопив 5 га пшениці, існувала загроза поширення полум’я на всю площу поля, яка становила 70 га. Пожежники боролися з вогнем по фронту розповсюдження пожежі. Завдяки оперативним діям рятувальники локалізували та ліквідували пожежу у тих масштабах, яких вона набула на момент прибуття та вдалось врятувати від знищення вогнем 65 га хлібного лану», — йдеться у повідомленні.

Наступного дня в тому ж р-ні, 29 липня о 17:50 аналогічно надійшло повідомлення про пожежу пшениці на корені поблизу с. Слобідка Рахнівська.

На момент прибуття рятувальників, вогонь охопив 4 га пшениці, існувала загроза поширення полум’я на всю площу поля, 51 га. Внаслідок проведених оперативних дій вдалося врятувати 47 га хліба на корені.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.