Кредит аграріям збільшено до 90 мільйонів гривень

Уряд збільшив до 90 млн гривень максимального розміру та до 12 місяців строку кредитування за кредитами для провадження сільськогосподарської діяльності на період воєнного стану. 

Про це повідомляє Всеукраїнська асоціація громад.

За період воєнного стану (з березня по травень 2022 року) залучено 38,5 млрд грн, з них за програмою державних портфельних гарантій — 24 млрд гривень. 

«Кредиту, що надається суб’єкту підприємництва — сільськогосподарському товаровиробнику, для реалізації мети надання державної підтримки, разом з учасниками групи пов’язаних з ним контрагентів, який не перевищує 90 млн. гривень», — ідеться у постанові.

Згідно документу, продовжено до 31.10.2022 періоду протягом якого такі кредитні угоди можуть бути укладені, а також збільшення до двох років строку дії державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов’язань за портфелем кредитів, що надаються сільськогосподарським товаровиробникам. 

Раніше максимальна сума кредиту (кредитів), що надається (надаються) суб’єкту підприємництва разом з учасниками групи пов’язаних з ним контрагентів не перевищувала 60 млн. гривень.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.