У вересні очікується подорожчання молока — АВМ

Середня закупівельна ціна на молоко екстра ґатунку на 1-ше вересня зросла на 6 копійок та склала 10,79 грн/кг без урахування ПДВ. При цьому, діапазон цін коливався від 10 до 11,50 грн/кг. Найбільший приріст цін спостерігався знову ж таки в Північному регіоні, зокрема на Київщині, де крок ціни складав +20 - +35 коп.

Про це повідомляє Яна Лінецька, аналітик Асоціації виробників молока.

Вищий ґатунок додав у ціні 5 коп. — до 10,13 грн/кг, а перший додав 2 коп. — 9,75 грн. Середньозважена ціна трьох ґатунків піднялася на 5 коп. — до 10,22 грн/кг.

Основними ціноутворюючими факторами на ринку залишається експортна торгівля, сезонне скорочення виробництва молока та дешева гривня. В той же час, внутрішній споживчий ринок в очікуванні просідання.

«Свіжі статистичні дані свідчать про активний експорт молочних продуктів у серпні. Так виручка від продажів в порівнянні з липнем зросла майже на чверть та принесла Україні 32,9 млн дол»,  — повідомила Яна Лінецька

Натомість, внутрішній ринок з початком осені буде себе почувати більш невпевнено. Заощадження до опалювального сезону будуть впливати на витратити споживчого кошика, в тому числі молочних продуктів. Переробники почали вдаватися до акцій, щоб хоч якось втримати споживача.

За умови активного експорту у вересні варто очікувати планомірного зростання цін на молоко.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.