Фремерка з Черкащини передала власну картоплю літнім людям

Жителька Вознесенської громади, що на Черкащині, Любов Новак передала будинку для людей похилого віку села Пальміри Золотоніського району, що на Черкащині, понад 500 кг картоплі.

Про це повідомляє Програма USAID з аграрного і сільського розвитку — АГРО.

Селянське фермерське господарство (СФГ) Новаків долучилися до ініціативи АГРО #Картопелька_UA в травні та отримали від Агріко Україна 3 тонни високоякісного насіннєвого матеріалу картоплі, а також рекомендації щодо технології вирощування і збору врожаю.

«Площа засаджень у нас була невелика — трохи більше 1 га, погодні умови також були не дуже сприятливі, але ми приклали максимум праці і любові до усього процесу. Вже сьогодні отримали хороший урожай і щасливі, що маємо змогу передати частину його до місцевому будинку людей літнього віку. Це — соціальний заклад, який знаходиться  у нас на території громади, тому ми не зі слів знаємо про потреби жителів закладу і часто допомагаємо», — ділиться пані Любов.

Раніше Zemliak.com повідомляв, компанія «Агріко Україна», яка розповсюджує в країні насіння картоплі високої репродукції нідерландської селекції, та Програма USAID розвозили 400 тонн гуманітарної допомоги у вигляді якісного насіннєвого матеріалу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.